srpski / english
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 


SILIKONSKA FASADNA BOJA

HAGEFAS je silikonska disperzivna boja namenjena za bojenje i zaštitu fasadnih površina zidova na stambenim, javnim, industrijskim i drugim objektima, a često se koristi kao zaštita unutrašnjih površina zidova. Izrađena je od visokokvalitetnih silikonskih i akrilnih veziva, odabranih pigmenata otpornih na ultravioletno zračenje, mineralnih agregata i aditiva.


HAGEFAS ima dobru pokrivnu moć, izvanrednu prionljivost, paropropusan je, otporan na atmosferske uticaje, pojačava površinsku tvrdoću zida, jednostavan je za primenu. Površine obrađene HAGEFAS - om se mogu prati vodom ili blagim rastvorom deterdženta.

HAGEFAS proizvodimo u beloj boji i u tonovima po HGP TON KARTAMA (MIX SISTEM), a može se tonirati i sredstvima za nijansiranje TONER i HAGETON.


example1

Detaljnije


PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: pre nanošenja HAGEFAS - a, nove površine zida treba impregnirati HGP PODLOGOM silikonskom emulzijom ili HGP SILIKONSKOM PODLOGOM za disperzije, a stare površine zida treba kvalitetno pripremiti - ostrugati, otprašiti, izravnati i impregnirati.

HAGEFAS se razređuje sa 10 do 15% vode i obično se nanosi na zid valjkom ili četkom u dva sloja. Sušenje između prvog i drugog premaza je oko 2 sata što zavisi od vremenskih uslova i podloge.

Radna temperatura iznad temperature smrzavanja, nanosi se na osušenu i očvrslu podlogu, vetrovito vreme treba izbegavati.

POTROŠNJA: 150 - 200 g/m²

SKLADIŠTENJE: na temperaturi od +5°C do +35°C

ROK TRAJANJA: 12 meseci

PAKOVANJE: 3kg, 5kg, 8kg, 10kg i 25kg
  Kalkulator potrošnje:
(unesite koju površinu želite da prekrijete)

m2 =